Psychologie

Het doel van psychologie is kennis halen uit het doen en laten van dieren en in het bijzonder de mensen. Dit gaat om de omgeving van alledag, maar ook om bijzondere omstandigheden. Door het op komen zetten van gedragsgerichte stroming werd dit teruggebracht tot het uiterlijk waarneembare en het meetbare gedrag. Omdat het innerlijk leven niet wetenschappelijk te registeren zou zijn, maar het alleen subjectief door introspectie en begrijpen vast te leggen zou zijn.

Psychologie houdt zich bezig met het innerlijk leven en het gedrag van mensen. Heel veel mensen bezoeken een psycholoog en dat kan om verschillende redenen zijn,. Omdat ze misschien iets te verwerken hebben, of omdat er andere dingen zijn waar ze zelf mee in de knoop zitten. Een psycholoog mag overigens geen medicijnen voorschrijven, dat doet een psychiater. Deze heeft meer kennis in huis over medicijnen en de werking hiervan. Als je naar iemand gaat die psychologie heeft gestudeerd en dus psycholoog is, dan is het om het praten. Zo’n persoon kan je handvaten aanbieden om met bepaalde innerlijke strubbelingen om te gaan, waar de meeste mensen erg veel baat bij hebben. Soms is het ook fijn om gewoon je hart te kunnen luchten.

Psychologie geeft bepaalde inzichten die je zelf misschien helemaal niet had kunnen bedenken. Door vanuit buiten bij de patiënt naar binnen te kijken kan er door middel van psychologie een oplossing of in ieder geval een suggestie worden aangedragen om het op te lossen.

Psychologie is steeds in ontwikkeling. Er worden keer op keer nieuwe methoden ontwikkeld waar patiënten veel aan hebben. Vaak wordt er een bepaald aantal bezoeken aan de psycholoog door de verzekeraar vergoed. Door psychologie zal er nooit schade worden aangericht, aangezien je door professionals geholpen wordt om  ‘oud zeer’ op een gezonde en begeleide manier te verwerken of een plaats te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *